DAKAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Senegal'de Turizm ve Hava Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck ile bir araya geldi.

Turizm ve Hava Ulaştırma Bakanlığında gerçekleşen görüşmede konuşan Eroğlu, Türkiye'nin son zamanlarda özellikle meteoroloji alanında ciddi mesafe katetteğini belirterek, "Otomatik ölçüm istasyonlarını karada, denizde ve aynı zamanda radar havaalanıyla alakalı ölçüm ve raporlama sistemini Türkiye'de kuruduk. Bu anlamda oldukça ileri bir teknolojiyi kullandığımızı rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Bugün imzalanan anlaşmanın önemine değinen Eroğlu, anlaşmaların hayata geçirilmesi için öncelikle eylem planının hazırlanması ve iki ülke ekiplerinin karşılıklı çalışmalara hazır olması gerektiğini, böylelikle daha hızlı yol alınabileceğini ifade etti.

Eroğlu ayrıca, Türkiye'nin Senegal'e bir adet otomatik meteoroloji istasyonu hediye edeceğini kaydetti.

Senegal Turizm ve Hava Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck de Türkiye'de özellikle meteoroloji alanında kullanılan teknolojinin çok ileri düzeyde olduğunu belirtti.

İmzalanan yeni anlaşmalar ile iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirileceğini aktaran Seck, Türkiye'nin tecrübelerinden istifade edileceğini düşündüğünü ifade etti.

Bakanlıktaki programa Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ve bakanlık yetkilileri de katıldı.