Avrupa Birliği (AB) sözcülerinden Alexandre Polac, günlük basın toplantısında, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonuna ilişkin soruya, "Askeri operasyonlara ilişkin yorum yapmıyoruz." yanıtını verdi. 

AB'nin Suriye'ye ilişkin geçen hafta yayımladığı bildiride Halep'te şiddetin artmasının kınandığı ve siyasi geçiş çağrısının yinelendiğini hatırlatan Polac, AB tarafından "Operasyon DAEŞ ile sınırlı olmalıdır" şeklinde bir açıklama yapılmadığını söyledi.

NATO: Şu aşamada değerlendirme yapılmayacak

NATO yetkilileri ise, operasyona ilişkin bir soruya verdikleri yazılı cevapta, şu aşamada bir değerlendirme yapmayacaklarını ifade ederek, ittifakın Suriye'ye ilişkin pozisyonunun geçen ay yapılan NATO Zirvesine sonunda yayımlanan bildirinin 27. ve 28. maddelerinde ifade edildiğini hatırlattı. 

27. maddede, NATO'nun Suriye'de devam etmekte olan krizden endişe duyduğu ve bu konuda tetikte olduğu ifade edilerek, "NATO topraklarını ve sınırlarını her türlü tehdide karşı korumada ve Suriye'deki savaştan kaynaklanan zorlukları ele almadaki kararlılığımızı ve bu bunlara olan tam bağlılığımızı yineliyoruz" denildi. 28. maddede ise, Suriye'de siyasi geçiş çağrısı yapıldı.