SARAYBOSNA - Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan karşılaşmada, sahaya üzerinde "Büyük Arnavutluk" haritası bulunan bayrağı bırakan uzaktan kumandalı helikopteri yönlendirdiği öne sürülen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın kardeşi Olsi Rama, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Olsi Rama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkındaki iddialardan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını ifade ederek, "Hiçbir şekilde, yaşanan olaylarla ilgim yoktur. Stadın locasından maçı izlediğim doğru. Ama maç boyunca sadece telefonumla fotoğraf çektim" dedi.

Olayın ardından Sırbistan polisinin yanına geldiğini ve kendisini aradığını anlatan Olsi Rama, Sırbistan medyasında yer alan gözaltına alındığı yönündeki iddiaları da yalanladı.

Olsi Rama, "Yanıma gelip üzerimi aradılar. Beni polis karakoluna götürmediler. Stattan çıkıp otobüsle havalimanına gidecektik. Polisler hiçbir açıklama yapmadan olduğumuz yerde kalmamızı söyledi. ABD vatandaşı olduğumu söyleyip, pasaportumu kendilerine uzattım" şeklinde konuştu.

Maçtan birkaç gün önce Makedonya'da birtakım temaslarda bulunduğu ve burada görüştüğü kişilerin maçta çıkan olaylarla bağlantılı olduğu yönündeki iddiaları da değerlendiren Rama, "Bu tür spekülasyonlar gerçek dışıdır. Makedonya'ya en son altı ay önce gittim" dedi.

"Sadece milli takımımızı desteklemek istemiştik" diyen Rama, "Madem diğer Arnavut taraftarlar stada alınmadı, biz girip takımımızı desteklemek istedik. Ancak maçtaki güvenlik önlemleri yeterli değildi" iddiasında bulundu.

Rama, sporla yakından ilgiendiğini ve basketbol oynadığını ifade edereki, "Spor, milletler arasından güçlü bir dostluk köprüsü olmalı. Önceki gece Partizan Stadı'ndaki atmosfer hiç de dostça değildi. Maç boyunca 'Arnavutlara ölüm' sloganları atıldı" ifadesini kullandı.

Olay

Sırbistan ile Arnavutluk arasında dün akşam oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan ''Büyük Arnavutluk haritası"nın yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

İki takım futbolcuları arasındaki gerilimin ardından bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.