MÜNİH - Almanya'da 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılar gerçekleştirmek suçlamasıyla yargılanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe, rahatsızlığını iddia ederek duruşmaya katılmak istememesi üzerine mahkemeye zorla getirildi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında söz alan Zschaepe’nin avukatı Wolfgang Heer, müvekkilinin rahatsızlığından dolayı duruşmaya katılmak istemediğini ancak Stadelheim Cezaevi'nden kendi iradesi dışında duruşmaya getirildiğini ifade etti.

Polislerin,  Zschaepe'ye  ''Ne olursa olsun mahkemeye çıkmanız lazım'' dediğini savunan Heer, Zschaepe'nin muayene edilmesi talebinin de reddedildiğini iddia etti. Daha sonra Zschaepe'nin daha sonra mahkemeye getirildiğini ifade eden Heer,  Zschaepe'nin rahatsız olduğunu belirterek duruşmanın ertelemesini istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzel, bunun üzerine duruşmaya ara verdi. Verilen aradan sonra bugün duruşmaya devem edilemeyeceği belirtildi. Mahkemeden daha sonra yapılan açıklamada, Zschaepe'yi muayene eden mahkeme doktorunun, sanığın duruşmaya katılacak durumda olmadığı yönünde bir rapor verdiği kaydedildi.

Zschaepe'nin rahatsızlanmasından dolayı salı günü yapılan duruşmaya önce ara verilmiş, öğleden sonraki oturum da sanığın rahatsızlığının devam etmesi üzerine yapılamamıştı. Zschaepe'nin rahatsızlığı sebebiyle  dünkü duruşma da yapılamamıştı.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde devam eden davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi BeateZschaepe'nin de en son kaldıkları evi delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.