MÜNİH

Almanya'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör örgütü davasının bugünkü duruşmasının ikinci bölümünde baş sanık Beate Zschaepe'nin avukatları üç dilekçe verdi.

İlk bölümde tutuklu sanık Ralf Wohlleben'in avukatı Nicole Schneiders'in davanın düşürülmesi talebiyle verdiği dilekçe, ikinci bölümün başında da konu oldu. Başsavcılık ve müdahil avukatlar, Schneiders'in talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyetinin başkanı da kararını sonra açıklayacağını ifade etti.
Daha sonra Zschaepe'nin avukatları, üç ayrı dilekçe sundu.

İlk dilekçede, duruşmalardaki söz hakkıyla ilgili düzenleme yapılması ve mahkeme heyeti başkanının sözü önce savunmaya vermesi talep edildi.

Diğer dilekçede davaya en fazla üç hafta ara verilmesi istendi. Savunma avukatları, bu süreye, Bavyera ve Saksonya eyalet meclislerinde kurulan NSU araştırma komisyonlarından gelen dosyaları incelemek için ihtiyaç duyduklarını belirtti. Zschaepe'nin avukatları aynı dilekçede, taraflı oldukları gerekçesiyle Başsavcı Herbert Diemer ve Savcı Anette Greger'in değiştirilmesini talep etti. Avukat Wolfgang Heer, Diemer'in bazı dosyalara bakmasına izin vermediğini savundu.

Tüm duruşmalarda ses kaydı yapılması yönündeki talep hem Zschaepe'nin avukatı, hem de müdahil avukatlar tarafından geldi. Sanık avukatı ayrıca görüntü alınmasını istedi.

Davaya bugün devam edilecek.