ASTANA 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, dönem başkanlığı süresince, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nın (AİGK/CICA) daha da geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve uluslararası arenadaki etkinliğinin arttırılmasındaki katkılarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.
Kazakistan'ın başkenti Astana'da başlayan (AİGK/CICA) Dışişleri Bakanları 4. toplantısının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazakistan'ın 2010 yılında AİGK/CICA dönem başkanlığını 2014 yılına kadar sürdürecek olan Türkiye'ye devrettiğini hatırlattı.
Türkiye'nin dönem başkanlığında geçen 2 yıl içerisinde örgütün kendi coğrafyasını belirgin ölçüde genişlettiğini ve Vietnam, Irak, Bahreyın, Kamboçya'nın forumun yeni üyeleri olduğunu, Bangladeş ve Filipinler'in ise gözlemci olarak örgütte yer aldığını kaydeden Nazarbayev, AİGK/CICA'nın dönem başkanı olan Türkiye'ye, örgütün gelişmesi, güçlenmesi ve uluslararası arenadaki etkinliğinin artırılmasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.
Nazarbayev ayrıca, 2014 yılında AİGK/CICA Dönem Başkanlığını Çin'in devralacağını ifade ederek, Çin'in dönem başkanlığının örgüt için başarılı olacağını umut ettiğini vurguladı.