Rasmussen, NATO dışişleri ve savunma bakanları toplantısında basına yaptığı açıklamada, "Bu eylemi şiddetle kınıyorum. Bunun hiçbir şekilde Afganistan'daki misyonumuzun ilkeleriyle bağdaşmadığını ve tam zıttı olduğunu vurguluyorum" dedi.
     Muhtemelen birkaç yıl önce çekilen skandal fotoğrafları münferit bir hadise olarak değerlendirdiğini belirten Rasmussen, "Umarım bunun yayılan etkileri olmaz" diye konuştu.
     Konunun detaylıca araştırılıp gereken derslerin alınacağını ve sorumlulardan hesap sorulacağını belirten Rasmussen, "Bu tür eylemler hiçbir şekilde bizim Afgan halkıyla ve güvenlik güçleriyle ilişkimizi tanımlayamaz. 130 bin uluslararası asker, 330 bin kişilik Afgan güçleriyle birlikte çalışıyor ve onların günlük işbirliği karşılıklı güvene dayanıyor" ifadesini kullandı.
     Bu arada, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Afgan cesetleriyle fotoğraf çekilmesini şiddetle kınayarak düzgün soruşturma sözü verdi.
     Panetta, bu olay nedeniyle Afganistan'daki Amerikan askerlerine muhtemel saldırıları önlemek için fotoğrafların yayımlanmasını önlemeye çalıştıklarını itiraf etti.
     Los Angeles Times gazetesi, ABD savunma bakanlığı Pentagon'un tüm ricalarına rağmen 2010 yılında çekildiği belirtilen fotoğrafları yayımlamıştı.