BRÜKSEL - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (KSYÖ) talep gelmesi halinde Suriye'deki kimyasal silahların imhasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Savunma bakanlarının katıldığı NATO-Rusya Konseyi'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Rasmussen, Suriye'de kimyasal silahların imhasıyla ilgili Rus tarafıyla görüş alışverişinde bulunduklarını fakat somut karar almadıklarını belirtti.

Rasmussen, Suriye'deki kimyasal silahların imhasında NATO'nun rol almasıyla ilgili bir yargıda bulunmak için henüz erken olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Suriye'de kimyasal silahların imhasında NATO veya NATO-Rusya Konseyi'nin herhangi bir üstlenmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulunmak için erken. Henüz resmi bir talep almadık. Ama NATO-Rusya Konseyi'nin tüm üyeleri elbette BM Genel Sekreteri'nin gerektiğinde BM ve KSYÖ'ye yardım edilmesi konusundaki çağrısını not etti. Bugünkü toplantıda konuşulanlara dayanarak NATO-Rusya Konseyi'nin tüm üyelerinin BM'den bir talep gelmesi halinde olumlu cevap vermelerini bekliyorum. Bu katkının münferit ya da topluca yapılması konusunda bir hükümde bulunmak için erken."