Lübnan'daki Hizbullah örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ''Olayların başladığı günden itibaren Suriye muhalefeti, Hizbullah askerlerinin Suriye'de Esed'in askerleriyle beraber savaştığını iddia ediyor, bu yalandır, doğru değildir'' dedi.
Nasrallah, El-Menar televizyon kanalında yaptığı konuşmada, Hizbullah'ın, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin askerleriyle beraber Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı savaştığı yönündeki iddiaları reddetti.
''Olayların başladığı günden itibaren Suriye muhalefeti, Hizbullah askerlerinin Suriye'de Esed'in askerleriyle beraber savaştığını iddia ediyor, bu yalandır, doğru değildir'' diyen   Nasrallah, şimdiye kadar Suriye'de Esed rejimiyle beraber savaşmadıklarını, rejimin de böyle bir istekte bulunmadığını kaydetti. Nasrallah, ''İleride savaşır mıyız, onu Allah bilir'' dedi.
Batı istihbaratı ve (ÖSO) ise Suriye'de Hizbullah askerlerinin bulunduğunu ve rejime bağlı orduyla ÖSO'ya karşı savaştıklarını belirtmişlerdi.
Hizbullah ise 2 Ekim'de önemli askeri liderlerinden Ali Hüseyin Nasif'i defnetmiş, Lübnan basını onun Hizbullah'ın Suriye'deki operasyonlarında öldüğünü yazmıştı.