RAMALLAH - AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Ramle kentinde bir grup Yahudi yerleşimci, En-Nebi Salih Müslüman mezarlığına girip mezar taşları ve duvarlara Filistinlilerin ülkeyi terketmesini isteyen sloganlar yazdı. İsrail polisinin, Arap basın mensuplarının bölgede çekim yapmasına izin vermediği ve belediye ekiplerinden mezar duvarlarına yazılanları temizlemelerini talep ettiği belirtildi.

Müslüman-Hıristiyan Kudüs ve Kutsal Yerleri Koruma Kurulu Genel Sekreteri Hanna İsa da "İsrailli aşırı gruplar, 5 gün içerisinde Ramle ve Kudüs'te Müslüman ve Hıristiyan mezarlıklarına 3 saldırıda bulundu. Saldırılarda en az 38 mezar tahrip edildi" dedi.

Öte yandan, Filistin resmi haber ajansı WAFA ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Batı Şeria'daki Cenin kentinin güneybatısında Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait araçlara molotof kokteyli ve taşlarla saldırdığı kaydedildi.

 Kudüs'te bir grup Yahudi yerleşimci, dün Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Katolik kilisesine ait bir mezarlığa da saldırmıştı.