TUNUS - Tunus'ta suikast sonucu hayatını kaybeden muhalif lider Şükrü Belıyd, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Şükrü Beliyd için başkent Tunus'ta düzenlenen cenaze törenine, Tunus siyasetinin önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katılıyor.

Belıyd'in Tunus bayrağına sarılı tabutu, doğum yeri Cebel el-Cellud'dan askeri araca konularak başkent Tunus'ta defnedileceği el-Cellaz mezarlığına götürülüyor.

Evinden itibaren cenazeye eşlik eden kalabalıklar, sık sık iktidar aleyhine sloganlar attı. Belıyd'in cenaze merasimi yerli ve yabancı bir basın ordusu tarafından da takip ediliyor.

Güvenlik güçlerinin, cenaze merasimi sırasında ve akabinde meydana gelebilecek şiddet olaylarına karşı geniş çaplı tedbirler aldığı dikkati çekti.

Öte yandan Tunus İçişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak kamu düzeni ve güvenliği bozacak eylemlerden uzak durulması çağrısında bulundu.

Arap Birliği kınadı

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin, ''Tunus'ta demokratik değişim süreci için tehlike arz eden elim olay karşısında Belıyd'in ailesi ve Tunus halkının yanında olduklarını'' ifade ettiği belirtildi.