KAHİRE

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması sıkı güvenlik önlemleri altında başladı.

Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen duruşmada Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısı hazır bulundu.

Tekerlekli sandalyede duruşma salonuna getirilen Mübarek ile 2 oğlunun avukatlarına zafer işareti yaptığı görüldü.

"Beraat kararı bekliyoruz"

 AA muhabirine konuşan Mübarek'in savunma heyetinden Faysal el-Uteybi, "Arapların lideri" olarak nitelendirdiği Mübarek ile diğer sanıklar hakkında beraat kararı çıkmasını beklediğini söyledi.

Uteybi, sonuç ne olursa olsun Mısır yargısının vereceği karara saygı duyacaklarını ve adalete güvendiklerini ifade etti.

"Beraat çıkarsa süresiz eylem yapacağız"

Mısır'da 25 Ocak 2011'deki devrim sırasında yakınları öldürülenler Mübarek'in bugünkü duruşmada suçsuz bulunması halinde Tahrir Meydanı'nda süresiz eylem yapacaklarını açıkladı.  

Mübarek destekçileri ise beraat kararı verilmesi durumunda başta Kahire olmak üzere ülke genelinde kutlamalar tertip edeceklerini duyurdu. 

Kahire Ceza Mahkemesi, Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasını bugüne ertelemişti.

Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyor.

Karar duruşması 29 Kasım'a ertelendi

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması 29 Kasım'a ertelendi.

Kahire Ceza Mahkemesi Başkanı Mahmud er-Raşidi, verilecek hükmün dayandığı gerekçelerin yazımı tamamlanamadığı için duruşmanın ertelenmesine karar verildiğini söyledi.

Raşidi, yazımın sadece yüzde 60'ının tamamlandığını ifade etti.

Öte yandan, erteleme kararının ardından Polis Akademisi önünde 25 Ocak 2011'deki devrim sırasında yakınları öldürülenler ile Mübarek destekçileri arasında arbede yaşandı. Yaralananların bulunduğu olayda bazı kişiler gözaltına alındı.

Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyor.