KAHİRE - Mursi'nin salondaki cam kafese girişi sırasında, diğer sanıklar, "Halk direnişçi Cumhurbaşkanını selamlıyor" sloganları attı.

Savunma heyetinden Ali Kemal, mahkeme başkanına hitaben yaptığı konuşmada, savunma heyetinin sanıkları ziyaret edip dinleyebilmesi için yetkili makamlar nezdinde girişimde bulunulmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Şaban eş-Şami, duruşmanın ertelendiğini açıkladı. Yargı kaynakları, ertelemenin, sanık avukatlarının Kahire İstinaf Mahkemesi'ne sunduğu "reddi hakim" talebi ile çeşitli itirazlarının kabul edilmesi üzerine alındığını bildirdi.

Savunma heyetinden avukat Usame El-Halev ise yaptığı açıklamada, duruşmanın 1 Mart'ta görülmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Duruşma nedeniyle polis akademesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bazı askeri araçlara Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin posterlerinin asıldığı görüldü.

Duruşma protesto edildi

Burcu'l Arab kentinde bir araya gelen darbe karşıtları, kamuoyunda "hapishane baskınları" olarak bilinen ve Mursi'nin dışında 130 sanığın daha yargılandığı davanın duruşması ile eş zamanlı gösteri düzenledi.

Mısır bayrakları ile Mursi'nin posterlerini taşıyan göstericiler, İçişleri Bakanlığı aleyhine sloganlarla davanın düşmesi çağrısında bulundu.

Nil Deltası'ndaki Kefr eş-Şeyh ve Şarkiyye'de de darbe karşıtları gösteriler düzenledi.

Mübarek'in istifa etmek zorunda kaldığı 25 Ocak'tan 3 gün sonra, 28 Ocak 2011 sabahı Mursi, Müslüman Kardeşler’in Mübarek karşıtı gösterilere katılacağını açıklamasının ardından tutuklanarak Vadi'n Natrun Hapishanesi'ne konulmuş, 30 Ocak akşamı ise ülke genelinde kitlesel firarların gerçekleşmesi sırasında çoğu Müslüman Kardeşler yöneticisi 34 kişiyle birlikte hapisten çıkarılmıştı. Ülkedeki darbenin ardından bu konuda açılan davanın 22 Şubat'ta görülen ikinci duruşmasında erteleme kararı alınmıştı.