Mısır'da, İskenderiye başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen gösterilerde ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden uzaklaştırılması protesto edildi.
Mısır'da demokrasi yanlıları, ordunun yönetime el koyması ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek amacıyla "Milyonluk Kadir Gecesi" gösterileri çerçevesinde ülkenin farklı kentlerinde eş zamanlı gösteriler düzenledi.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), organize ettiği "Milyonluk Kadir Gecesi" gösterileri çerçevesinde İskenderiye kentinde bir araya gelen demokrasi yanlıları, El-Kaid İbrahim Camisi çevresinde toplandı. 
Göstericiler, cami minarelerinin mahyalarla süslendiği ve lazer gösterilerinin yapıldığı ortamda yedikleri toplu iftar yemeğinin ardından darbe karşıtı gösteri düzenledi. Mursi posterlerinin taşındığı gösteride, "Defol Sisi, cumhurbaşkanım Mursi" şeklinde slogan atıldı.
Beni Suveyf, Minye ve İsmailiye kentlerinde düzenlenen "Milyonluk Kadir Gecesi" gösterilerinde de demokrasi yanlıları askeri darbe karşıtı sloganlar atarak, Mursi'nin yeniden görevine dönmesini talep etti.
Gösterilerde herhangi bir şiddet olayı yaşanmazken, başkent Kahire'de, İçişleri Bakanlığı'na ait helikopterlerden, demokrasi yanlılarının gösteri düzenlediği alanlara meydanları boşaltma çağrıları içeren broşürler atıldığı bildirildi.
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, Mısır halkına, askeri darbeye karşı Kadir Gecesi'nde düzenlenecek milyonluk gösterilere katılmaları yönünde çağrıda bulunmuştu.
Öte yandan, Mısır'da Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, salı günü "Milyonluk direnenler" gösterisi düzenleyeceğini duyurdu.
Hareketten yapılan yazılı açıklamada, Mısır halkına, Kur'an-ı Kerim hatminin tamamlanacağı salı günü büyük kitleler halinde "Milyonluk direnenler gösterisine katılma" çağrısı yapıldı.
Mısır'ın Tanta kentinde, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ile muhalifleri arasında ise çatışma çıktı ve onlarca kişi yaralandı.
AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, kentin farklı camilerinde kılınan teravih namazının ardından Mursi destekçileri, Said Caddesi'ndeki Şehid Camisi önünde toplandı. Grubun caddeyi kapatarak Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine slogan atması üzerine çatışma çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı çatışmada onlarca kişi yaralandı. Mursi destekçilerinin bir kısmı camiye sığındı.
Olayların büyümesi üzerine bölgeye intikal eden emniyet güçlerinin, camiye sığınan Mursi destekçilerini kuşatma altına aldığı ve göstericilerden 8'ini, "saçma kurşun atan tüfek kullandığı" gerekçesiyle gözaltına aldığı ifade edildi.
Çatışmanın ortasında kalan çok sayıda aracın ve çevredeki mağazaların geniş çapta hasara uğradığı kaydedildi.
Konuyla ilgili Mısır makamları tarafından henüz açıklama yapılmadı.