Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Hukuk Danışmanı Muhammed Fuad Cadallah ''Anayasaya eklenmiş maddeleri yok sayıyoruz. Mursi, askere geniş yetkiler veren anayasaya hukuki açıdan yaklaşacak'' dedi.
Mursi'nin Hukuk Danışmanlığı görevine atanan Fuad Cadallah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Mursi, yetkilerinin azaltılmasına neden olan askeri anayasa ile ilgili doğrudan bir eleştiride bulunmadı. Ama bu konuyu hukuki yollardan çözmeye çalışacak. Aslında bu anayasa şekil ve içerik olarak uygun değil. Cumhurbaşkanı'nın yanısıra, Mısır Parlamentosu'nun da yetkilerini kısıtlıyor. Benim görüşüme göre, Cumhurbaşkanı bu anayasayı 'sanki hiç yokmuş' gibi değerlendirebilir'' diye konuştu.
Parlamentonun feshedilmesine de değinen Danışman Cadallah, ''Yönetimin asıl sahibi halktır. Kendisini temsil edecek kişiyi belirleme hakkına sahiptir. Cumhurbaşkanı Mursi, bu konu ile ilgili önerileri değerlendiriyor. Parlamento eski hali ile ya da üçte ikilik grupla yeniden kurulabilir'' ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda Anayasa Kurucu Meclisi'nde üye olan Cadallah, ''Anayasanın 2. maddesi asla değişmeyecektir. Çünkü devletin dini İslamdır. Ama bu konuda da dengeler gözetilerek hareket edilecektir'' dedi.
Tahrir Meydanı'ndaki gösterilere katılan ilk yargı mensubu olduğunu dile getiren Fuad Cadallah, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Mübarek döneminde devrimci gençlere destek vermek amacı ile Tahrir Meydanı'ndaydım. Bunun bedelini de adli soruşturmalar geçirerek ödedim. Benim için devrim hala bitmiş değil. Sadece meydanlardan iktidara geçerek yer değiştirdi. Devrimin en güzel meyvesi de Dr. Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanı olmasıdır. Devrimi sonuna kadar destekleyen Mursi, bu uğurda önüne çıkan tüm engellerin başarı ile üstesinden gelecektir.''