Mısır'ın Port Said ve Dimyat limanlarında bekletilen Türk tırları, Mısır ordusu himayesinde Süveyş kentindeki el-Edebiyye Limanı'na nakledilmeye başlandı.
Mısır Kızıldeniz Limanları Birliği Başkanı Muhammed Caballah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı'nın tırları Kızıldeniz Limanı'na kadar ordu birliklerinin eşliğinde hareketine izin verdiğini, Port Said ve Dimyat limanlarında yaklaşık 5 gündür bekletilen Türk deniz hattına bağlı 389 tırın Mısır ordusu himayesinde Süveyş kentindeki el-Edebiyye Limanı'na nakledilmeye başlandığını belirtti.
Caballah, geçtiğimiz günlerde Port Said ve Dimyat limanlarına ulaşan tırların Süveyşteki bazı kentlerdeki sokağa çıkma yasağı sebebiyle durdurulduğunu ifade etti.
Tırların bekletilmesinin yol açtığı kriz sebebiyle Türkiye'nin Mısır yönetimi ile iletişime geçtiğini söyleyen Caballah, kriz sebebiyle Savunma ve İçişleri, Ulaştırma Bakanları'nın toplandığını, toplantı sonunda tırların ordu korumasında nakledilmesine izin verildiğini dile getirdi.
Caballah, 184 tırın Port Said limanından Edebiyye Limanı'na nakledildiğini, Dimyat'taki 205 tırın ise sabah nakledileceğini kaydetti.
Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ikinci yıl dönümü kutlamaları ile geçen yıl Port Said'de yaşanan futbol faciasıyla ilgili mahkemenin verdiği idam cezaları nedeniyle başlayan olaylarda 50'de fazla kişi hayatını kaybetmiş, bindenden fazla kişi de yaralanmıştı.
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, şiddet olaylarının yoğunlaştığı Süveyş Kanalı illeri İsmailiye, Port Said ve Süveyş'te 30 gün boyunca belli saatlerde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.