GAZZE - AA muhabirine konuşan Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe,  İsrail'in Gazze'ye Pazartesi gününden bu yana düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığını vurgulayarak, "Mısır makamları, yaralıların nakli için bu sabah Refah Sınır Kapısı'nı açtı. Ayrıca, Mısır ve yabancı pasaport sahiplerinin de geçişine izin verildi" dedi. 

Ebu Suhbe, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sınır kapısının insani durumlar ve hastalar için daimi olarak açılmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Mısır, geçen Perşembe ağır yaralılar için istisnai olarak açtığı Refah Sınır Kapısı'nı Cuma günü kapatmıştı. 

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlere, istisnai durumlarda ve süre sınırlaması koyarak izin veriyor.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.