KAHİRE

Mısır resmi haber ajansının güvenlik kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, güvenlik güçleri Gazze sınırında bir tünel yıktı, Kuzey Sina iline bağlı El-Ariş, Şeyh Zuveyd ve Refah kentlerinde düzenlediği operasyonlarda 61 kişiyi gözaltına aldı ve silahlı kişilerin yuvalandığı bazı hücreleri imha etti.

Operasyonlarda ayrıca, güvenlik güçlerine saldırı için hazırlanan uzaktan kumandalı bomba etkisiz hale getirilirken, 2 tank mermisi, bir varil içinde 50 kilo TNT ele geçirildi ve 3 araca da el konuldu.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.