LUGANSK - Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçıların haftalarca çatıştığı ülkenin doğusunda Lugansk'ta ve çevresindeki kasabalarda ortaya çıkan manzara, çatışmaların ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne seriyor.

Çatışmalar sonunda ayrılıkçıların eline geçen Lugansk'ta dağılmış veya tahrip olmuş evler, binalar, yol kenarlarında yanmış askeri araçlar, rastgele gömülmüş cesetler kaldı.

Geçen hafta ordu birliklerinin büyük kayıplar vererek geri çekildiği Novosvetlovka köyünde yol kenarlarında ayrılıkçılar tarafından vurulmuş zırhlı araçları, yere saplanmış ve patlamamış top mermilerini görmek mümkün.

Orduya ait olduğu sanılan tahrip edilmiş tanklar, kamyonlar ve özel araçlar,  demir yığını halinde yollara saçılmış durumda.

Lugansk'ın kuzeyindeki Kamenobrodskiy bölgesi de çatışmalarda en çok zarar gören bölgelerin başında geliyor. Sürekli top atışına tutulan bölgede, çok sayıda iş yeri isabet alarak kullanılamaz hale geldi.

Çatışmalarda, Lugansk'taki Selam Camisi de şehrin altyapısı gibi zarar gördü. Lugansk'a bir aydan fazladır elektrik ve su verilemiyor. Vatandaşlar, kentin belli bölgelerindeki kuyulardan su çekerek bidonlarla evlerine taşıyor.

Halk öğle saatlerine kadar ihtiyaçlarını giderip sığınıklara geri dönüyor.