KİDAL - Adını Cezayir'deki rehine kriziyle duyuran ''Kanla İmza Atanlar Tugayı'' lideri Muhtar Bilmuhtar'ın sağ kolu, Ebu Abdurrahman Faruk el Mağribi, Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Fransa ve onun müttefiki binlerce Afrika askerine karşı savaştıklarını belirten Mağribi, ''Ülkeye demokrasi ve özgürlük getireceklerini iddia ederek, topraklarımıza saldırdılar. Biz, güçsüzleri korumayı kendimize bir görev addediyoruz. Onlar ne kadar hayatı seviyorsa biz de o kadar, dinimiz uğrunda ölümü seviyoruz. Mali'nin kuzeyi özgürleşinceye kadar savaşacağız'' dedi.

''Mücahidler, Fransız ve Afrikalı askerlere gereken dersi verdi'' diyen Mağribi, Cezayir, Suudi Arabistan, Yemen, Somali ve Sudan'dan kendilerine destek amacıyla, ''mücahidlerin'' geldiğini söyledi.

Başkent Bamako ve komşu ülkelerdeki liderlere seslenen Mağribi, ''Sakın sevinmeyin, şimdi veya 10 yıl sonra sıra size de gelecek. Fransa ya da onun gibi ülkeler, ülkenize savaş açmak için farklı bahaneler bulacak. Bunun adı bir gün terörle mücadele, başka bir gün azınlıkların haklarını koruma olabilir'' diye konuştu.