LUGANSK 

Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna'ya ait bir sınır karakoluna saldırması sonucu çatışma çıktı.

Ayrılıkçılar, Lugansk bölgesinde Ukrayna sınır muhafızlarının kontrolündeki karakola saldırdı.

Yaklaşık 200 kişilik grubun karakol binasını ağır silahlarla ateşe tuttuğu, karakolda bulunan sınır muhafızlarının da ateşle karşılık verdiği kaydedildi. 

Her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Çatışmaların ardından Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların elinde bulunan binaları bombalamaya başladı. 

AA muhabiri alıkonuldu

Bu arada Ukrayna'nın doğu kenti Lugansk'taki olayları izleyen Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali Atmaca, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından alıkonuldu.

Harkov'dan Lugansk'a giden Atmaca'nın bulunduğu otobüs, kente 20 kilometre mesafedeki kontrol noktasında Rus yanlısı ayrılıkçılarca durduruldu. Otobüstekilerin kimliklerini kontrol eden ayrılıkçılar, Atmaca ile yanındaki bir Türk vatandaşın pasaportlarına el koydu ve otobüsten indirdi. 

Lugansk'ta "istihbarat birimine götürüleceklerini" söyleyen Rus yanlısı ayrılıkçılar, Atmaca'nın fotoğraf makinesi ile eşylarına da el koydu. 

Atmaca ile beraberindeki Türk vatandaşı, istihbarat birimi olarak kullanılan binadayken, sabah saatlerinde ayrılıkçılarla çatışma yaşayan Ukrayna ordusu hava harekatı başlattı. Ukrayna uçaklarından atılan bir bomba iki Türk vatandaşının tutulduğu binaya isabet etti.

Ayrılıkçılar telaşla binayı terk ederken, Atmaca da fotoğraf makinesini alarak binadan kaçmayı başardı.