BERLİN

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da çalışan pilotların, toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle yarından itibaren yeniden greve gideceği bildirildi.

Alman Pilot Sendikası Cockpit (VC) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Almanya genelinde kısa ve orta mesafe uçuşlarda 1 Aralık 2014 Pazartesi günü yerel saatle 12.00'den, 2 Aralık Salı günü saat 23.59’a kadar pilotlara iş bırakma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, uzun mesafeli uçuşlarda ve hava taşımacılığı şirketi Lufthansa Cargo’da da pilotların 2 Aralık Salı günü yerel saatle 03.00’ten 23.59’a kadar greve gideceği belirtildi.

Lufthansa yönetimi ile ekim ayından sonra da toplu sözleşme görüşmelerine devem edildiğine işaret edilen açıklamada, bu görüşmelerde pilotların uzlaşma çabalarına rağmen bazı noktaların çözülemediği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Lufthansa’ya ait Germanwings şirketinde greve gidilmeyeceği de ifade edildi.

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa,  Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçlerinde anlaşma sağlanamıyor.Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emekliğe geçişi 55’ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Buna karşı çıkan sendika, nisan ayından bu yana bir çok kez greve gitmiş ve Lufthansa’ya ait şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti.