Yönetime el koyacaklarını açıklayan Zintan merkezli "İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugaylarına" karşı Trablus merkezli milis güçler, MGK'nın yanında olduklarını duyurdu
Libya Milli Genel Kongresi'nin (MGK) istifa etmemesi halinde yönetime el koyacakları tehdidinde bulunan Zintan merkezli "İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugaylarına" karşı Trablus merkezli milis güçler, MGK'ya destek verdiklerini açıkladı.
Trablus Askeri Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Başkente yönelik yapılacak herhangi bir saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Darbe tehdidinde bulunan milis gruplar, Libya'nın geleceğini düşünüyorlarsa Libyalıların birbirlerinin kanını dökmesine sebep olmazlar" denildi.
Açıklamada ayrıca Libya Hava ve Deniz Kuvvetleri içerisinde görev yapan Zintan merkezli tugayların, resmen silahsızlandırılmaları ya da paralel yapılar şeklinde hareket etmemeleri gerektiği belirtildi.
Libya Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada ise Zintanlı milis güçlere, silahlarını Libya halkına karşı doğrultmamaları çağrısında bulunuldu.
Zintan merkezli milis güçlerle yakın olduğu iddia edilen Ulusal Güçler İttifakı lideri Mahmud Cibril de söz konusu gruplarla bir ilişkisi olmadığını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Geçen cuma günü Tümgeneral Halife Haftar tarafından gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından bir grup milis, bugün yaptığı açıklamada, MGK'nın istifa etmemesi halinde yönetime el koyacağı tehdidinde bulunmuştu.