Libya Milli Genel Kongre (MGK) Başkanı Muhammed el-Mugaryef, MGK üyelerinin ''tecrübesizlik nedeniyle eksik yönleri'' bulunduğunu açıkladı.

Libya devriminin ikinci yıl dönümünde Bingazi'de yaptığı konuşmada Mugaryef, MGK üyelerinin ''tecrübesizlik nedeniyle eksik yönleri'' bulunduğunu belirterek, MGK'nın eski hatalarından ders çıkararak ve tecrübe edinerek daha iyisi için çalıştığını ifade etti.

Mugaryef, seçim kanununun hazırlanması, yüksek seçim kurulunun oluşturulması ve kurula layık bir binanın tahsis edilmesi amacıyla MGK'nın hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

MGK Başkanı Mugaryef konuşmasında, hukuk sistemini iyileştirmek için çaba gösterdiklerini, ekonomik ve sosyal gelişim için gerekli kanunları çıkaracaklarını vurguladı. 

Ülkeyi korumanın her vatandaşın görevi olduğunu belirten Mugaryef, ''Ülkede yaşanan kaosun ekonomiye maliyeti çok yüksek. Bunların en önemlisi de yabancı şirketlerin Libya'da yatırım yapmaktan kaçınması'' dedi.

Mugaryef, ülkede gerçek bir demokrasinin kurulması ve kalkınmanın gerçekleştirilmesi için güvenlik ve istikrarın sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan Libya Savunma Bakanı Muhammed Mahmud el-Bergasi, Libya halkına, ülkeyi, vatandaşları ve sınırları korumak amacıyla güçlü bir ordu kurmak için çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Avad el-Barasi ise ''Libya'da bundan sonra zulme yada başkalarının haklarının çiğnenmesine yer yok. Dahası Libya insan haklarının gözetildiği bir vatan olacak. Küçüklere saygı duyulan ve kadınların çalışmalara ortak olduğu bir ülke olacak'' diye konuştu.

Libya'da halk bugün Kaddafi rejimine yönelik 17 Şubat 2011'de başlayan devrimin ikinci yılını kutluyor.

Başkent Trablusgarp, Bingazi ve diğer şehirlerdeki binlerce kişi 42 yıllık Muammer Kaddafi rejiminin sona erdiği devrimin ikinci yıl dönümünü marşlar ve şarkılar eşliğinde kutladı.