TRABLUS - 12 Eylül'de Milli Genel Kongre (MGK) tarafından başbakan seçilerek kabineyi oluşturmakla görevlendirilen Başbakan Mustafa Ebu Şakur, düzenlediği basın toplantısında, yeni kabineyi önümüzdeki hafta başında MGK'ya sunacağını belirterek, Libya'daki bütün toplumsal kesimlerin iştirak edeceği ulusal uzlaşı hükümeti kurmayı amaçladıklarını kaydetti.

Bakanlıklar için adayların tespit edilmesi amacıyla bir komisyon oluşturduklarını söyleyen Şakur, ''Komisyon, isimleri tespit ederken liyakat prensibini esas almıştır. Görevini yerine getirerek çalışmasını sonlandıran komisyon, bakanlıklar için birçok isim sundu'' şeklinde konuştu.

Şakur, ülkede yaşanan güvenlik sorunlarına ve silahlı grupların durumuna değinerek, Libya'nın olağanüstü bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Libya Başbakanı Şakur, ABD Büyükelçisinin öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, nihai sonuca henüz ulaşılmadığını söyledi.

Şakur, medyada yer alan, İmam Musa Sadr'ın öldürülmesiyle ilgili Libya hükümetinin, Lübnan yönetimine tazminat ödeyeceği yönündeki iddialar hakkında, ''Musa Sadr gibi değerli bir misafiri öldüren Libya halkı değil, Kaddafi'dir. Bu nedenle Lübnan hükümetine konuya ilişkin bir tazminat ödenmesi söz konusu değildir'' dedi.