Filistinliler, İsrail'in Kudüs'ün kuzeyinde yeni yerleşim birimleri inşaatını protesto etmek amacıyla ''Bab-ül Kerame'' (Onur kapısı)'' adını verdikleri yeni bir çadır köy inşa ediyor.
Filistinli bir grup aktivist, geçtiğimiz hafta ''Bab'üş Şems'' adıyla İsrail'in yerleşim politikalarını protesto etmek amacıyla kurdukları çadırların, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun talimatıyla yıkılması üzerine, Kudüs'ün kuzeyinde yeni bir çadır köy inşa etmeye başladı.
Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt İksa Köy Meclisi Başkanı Kemal Habbabe, köy inşası projelerinin, İsrail'in topraklarına el koymasını engellemek için atılmış bir adım olduğunu söyledi.
AA muhabirine konuşan Habbabe, ''Bab'üş Şems çadır köyünün İsrail askerleri tarafından yıkılmasına bir tepki olarak bu inşaat projesini başlattıklarını'' belirtti.
Habbabe, ''Köy halkının tek geçim kaynağı tarım. Zeytin ve badem ekimi yaptığımız arazileri İsrail bizden çalarak yerleşim birimi inşa ediyor'' diye konuştu.
Filistinliler, İsrail'in 'E1' bölgesinde yasadışı yapacağı 3 bin konutluk yerleşim birimi inşaatını protesto etmek için bölgede 11 Ocak'ta ''Bab'üş Şems'' adını verdikleri 30 çadırlık 'köy' kurmuştu.
İsrail askerleri ise Başbakan Binyamin Netanyahu'nun derhal boşaltılması yönündeki talimatı üzerine çadır köyü kaldırmıştı.
İsrail hükümeti, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsü kazanmasının ardından, tepki olarak Doğu Kudüs'te 3 bin konutluk yasadışı Yahudi yerleşim birimi inşaatı başlatma kararı almıştı.