RAMALLAH

İsrail askerlerinin, Kudüs ve Batı Şeria'da 70 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin İnsan Hakları ve Esir Araştırmaları Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kudüs ve Batı Şeria'nın El-Halil, Beytullahim, Nablus, Cenin, Selfit ve Ramallah kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskın düzenlediği belirtildi.

Baskınlar sırasında aralarında daha önce İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra serbest bırakılanlar ile bazı Filistinli grupların yetkilileri ve üniversite öğrencilerinin de olduğu 70 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Söz konusu yetkililerin kimliğine ilişkin bilgi verilmezken, İsrail makamlarından da konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Batı Şeria ve Kudüs'te çeşitli suçlamalarla evlerine baskınlar düzenleyerek Filistinlileri gözaltına alan İsrail askerleri, son zamanlarda bölgede gerginliğin artmasıyla gözaltı operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışmalar yaşanıyor. Yahudi yerleşimciler ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 50'yi aşarken, olaylarda 10 da İsrailli öldü.