KKTC'de yapılan erken genel seçimde oyların yüzde 60'ı sayıldı. Buna göre, oyların yüzde 36,05'ini alan iktidarın büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) yarışı önde götürüyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, UBP yüzde 36,05 oyla birinci sırada yer alıyor. Sayılan oyların yüzde 20,8'ini alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ikinci, yüzde 16,74'ünü alan Halkın Partisi (HP) üçüncü, yüzde 8,06'sını alan Demokrat Parti (DP) dördüncü, yüzde 7,99'unu alan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) beşinci ve yüzde 7,45'ini alan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ise altıncı sırada bulunuyor.

KKTC'de, Hüseyin Özgürgün liderliğindeki UBP'nin 18, Serdar Denktaş liderliğindeki DP'nin 4 milletvekilinin bulunduğu koalisyon hükümetine, 4 bağımsız milletvekili dışardan destek veriyordu.

50 sandalyeli KKTC Meclisinde muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 20 ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ise 3 sandalyeye sahipti. Mecliste hükümete destek verenlerin dışında 1 bağımsız milletvekili daha bulunuyordu. 

Özgürgün: Bu görev ve sorumluluğu alıp taşıyacağız 

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından UBP Genel Merkezi önüne bayraklarıyla gelen partililer, davul zurna eşliğinde halay çekti, sloganlar attı. 

Başkent Lefkoşa'daki UBP Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Özgürgün, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Demokratik, şeffaf ve Kıbrıs Türk halkına yaraşır bir seçim ve kampanya yaşandığına işaret eden Özgürgün, “Halk, UBP’ye büyük bir görev ve sorumluluk veriyor. Bu görev ve bu sorumluluğu alıp taşıyacağız.” diye konuştu. 

Kıbrıs Türk halkı için böylesine önemli bir seçimin, çok önemli bir dönüm noktasıyla sonuçlandığını söyleyen Özgürgün, şunları kaydetti:

“Bizim hedefimiz halkımıza hizmettir. Tabii ki henüz tam olarak isimler ve sayılar şekillenmiş değil. UBP’nin sandıktan başarıyla çıktığı görünüyor. Halkımız UBP’ye güvenini bir kez daha ortaya koydu. Ben şu andan itibaren daha büyük bir sorumluluk hissediyorum. UBP, hükümetleri kurarken sorumluluğunu önemli şekilde yerine getirdi. Önümüzde önemli dönüm noktaları var. Ben Kıbrıs Türk halkına partimize verdiği destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Biz kampanya döneminde de söyledik, bizim hedefimiz halkımıza hizmet." ifadelerini kullandı.