GAZZE

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın silahlı direniş karşıtı açıklamalarını "kişisel" ve "kötü niyetli" olarak nitelendirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın silahlı direnişi reddeden ve eleştiren açıklamaları kötü niyet belirtisi olup kişiseldir" dedi.

"Abbas'ın duruşunun tamamen kişisel olduğunu ve Filistin halkını temsil etmediğini" ifade eden Ebu Zuhri, "Filistinlilerin güç ve direnişten başka bir seçeneğinin olmadığını" vurguladı.

Abbas, dün özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Silahlı direnişe karşı olduğunu ve İsrail'e karşı barışçıl ve diplomatik yöntemlerle mücadele edilmesi gerektiğini" belirterek "Yaşanan savaşların sonucunda İsrail'in Filistini yıktığını ve başarıya ulaşılamadığını" iddia etmişti.

Filistinlilerin haklarını elde edebileceği tek yol direniştir

Ebu Zuhri, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un "İsrail, barış müzakereleriyle Filistin sorununa çözüm bulmayı değil çatışmayı yönetmeyi amaçlıyor" şeklindeki açıklamasının, müzakerelerin başarısızlığının kanıtı olduğunu savundu.

Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu açıklamaya değinerek, "İsrail'le yapılan barış görüşmeleri, Filistin halkına hiçbir yararı olmayan seraptan başka bir şey değildir. Filistinlilerin haklarını elde edebileceği tek yol direniştir" ifadesini kullandı.

Yaalon, bir İsrail gazetesine verdiği demeçte, "Yahudiye ve Samiriye'de (Batı Şeria) Filistin devleti değil ancak silahtan arındırılmış özerk bir yapı kurulabilir. İsrail, barış müzakereleriyle Filistin sorununa çözüm bulmayı değil, çatışmayı yönetmeyi amaçlıyor" demişti.