Kenya'da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin yapıldığı günde güvenlik güçlerine yönelik saldırıda en az 4 polis öldürüldü.
Kenya'da seçmenler bu sabah oy vermeye başlarken, güvenlik güçlerinin olası saldırılar konusunda uyarı yaptığı ve şiddet olaylarının seçim öncesinde başladığı bildirildi.
Kıyı kenti Mombasa'da onlarca kişinin karıştığı saldırıda, ilk belirlemelere göre en az 4 polisin öldürüldüğü açıklandı.
Polis memuru Aggrey Adoli, devriye gezen polislerin yağmacı bir çetenin saldırısına uğradığını dile getirdi.
Somali sınırı yakınlarındaki Garissa bölgesi komiseri Muhammed Ahmed Maalim, saldırganların seçimleri engellemeye çalıştığını ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Maalim, Şebab hareketinin olası saldırılarını önlemek için askerlerin bölgede devriye gezildiğini, 400 binden fazla Somalili'nin yaşadığı Dadaab mülteci kampında 300 kişilik uzman bir birliğin görev yaptığını ifade etti.  
Ülkede 2007 yılında yapılan seçimlerde çıkan şiddet olaylarında bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Bu nedenle seçimler, Kenya tarihinin en önemli ve zorlu seçimlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Seçimler öncesinde polis tarafından yapılan açıklamalarda, sabıkalı bazı kişilerin polis üniforması giyerek bazı seçim bölgelerinde oy verme işlemini baltalama girişiminde bulunacağı, ayrıca Somali-Kenya sınırından alınan istihbarat raporlarına göre Somalili militanların, seçim sandıklarının bulunduğu yerlere saldırı planları, sahil bölgesindeki ayrılıkçı bir örgütün de saldırı tehdidi yaptığı belirtilmişti.