Japonya'nın başkenti Tokyo'nun güneyinde, iki yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 mürettebat kayboldu.
Sahil Koruma sözcüsü Yoşiyuki Terado, Izu Oşima adasının 11 kilometre kadar batısında meydana gelen kazada Japon gemisiyle Sierra Leone bandıralı geminin çarpıştığını söyledi. Kazada daha küçük olan Japon gemisinin alabora olduğunu ve 6 mürettebatının kaybolduğunu belirten Terado, sahil koruma görevlilerinin arama çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Kaza sonrasında Sierra Leon bandıralı gemide bulunan 12 Çinli ile 1 Malezyalının durumlarının iyi olduğunun sanıldığı ancak konuya ilişkin ayrıntıların henüz teyit edilme aşamasında olduğu bildirildi.
Kazada 2 bin 962 tonlu Sierra Leone bandıralı Jia Hui adlı gemiyle çarpışarak alabora olan 498 ton ağırlığındaki Eifuku Maru No.18 adlı Japon gemisinin, Japonya'nın iç kesimindeki Nagoya'dan yola çıktığı ve Tokyo'nun doğusundaki İçikava'ya gittiği belirtildi. Japonya'nın Kawasaki Limanı'ndan kalkan Jia Hui'nin ise Güney Kore'nini Busan Limanı'na doğru gittiği kaydedildi.