KAHİRE - Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 14 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşması başladı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire’deki Polis Akademisi’nde görülen davada bugün de tanıkların dinlenmesine devam ediliyor. Mahkeme heyetinin, bugünkü duruşmada, Kahire'nin doğusundaki Mısru’l-Cedide (Yeni Mısır) semtindeki polis karakolu amiri Albay Seyfuddin Zağlul ile aynı karakolda görevli subaylar Vail eş-Şureytı ve Eymen Salih’i dinlemesi bekleniyor. Mahkeme heyetinin daha önce aldığı karara binaen "soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği koruma" gerekçesiyle tanıkların dinlendiği celseler gizli yapılıyor. Söz konusu duruşmada dün de eski İçişleri Bakanı Tümgeneral Ahmed Cemaleddin dinlemişti.

Mursi ve Muhammed el-Biltaci'nin aralarında buluduğu 15 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.