WASHINGTON

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan istihdam verileri, işsizlik oranlarının, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ocak 2009'da başkanlık görevine başlamasından bu yana en düşük seviyeye gerilediğini gösterdi.
Bu gelişme, seçimlerin kaderini belirlemede en büyük faktör olarak görülen ekonomi ve işsizlik konusunda Cumhuriyetçilerin dozu giderek artan eleştirilerine maruz kalan Obama cephesini bir ölçüde rahatlattı. 
Obama bugün, seçimde en çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerden Virginia'da George Mason Üniversitesi'nde coşkulu bir kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, işsizlik rakamlarının iktidarı döneminde ilk kez yüzde 8'in altına düşmesinden duyduğu mutluluğu, ''Bugünün haberi bize cesaret vermeli. Tekrar ileri gidiyoruz'' sözleriyle dile getirdi.

Romney eleştirilerine ''tam gaz'' devam ediyor
Yaptığı gaflar ve anket sonuçlarında sürekli geride görünmesiyle seçim kampanyasını bir türlü doğrultamadığı bir dönemde, ABD'de 70 milyona kişinin televizyonları başında izlediği münazaradaki güçlü performansıyla bir anda ''canlanan'' Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney ise son istihdam verileri raporuna rağmen Obama'ya eleştirilerini aynı tonda sürdürdü.
Romney, Virginia'daki bir seçim mitinginde yaptığı konuşmada, Obama'yı, işsiz durumdaki milyonlarca kişiye hala yeteri kadar yardım edememekle suçladı.
Bu arada, bazı muhafazakar çevreler ise işsizlik rakamlarıyla ilgili ''manipülasyon'' iddialarını ortaya attı.