NABLUS

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da bir okula zorla girerek, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandığı bildirildi.

Nablus'un güneyinde Es-Saneviyetu'l Leben Lisesi Müdürü Adnan Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10'u aşkın İsrail askerinin, "araçlarına taş atıldığı" iddiasıyla, öğrencilerin derste olduğu sırada okula zorla girdiğini ifade ederek, "Askerler göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı. Bu durum öğrenciler arasında paniğe neden oldu" dedi.

İsrail güçlerinin, "bir daha taş atılması durumunda" öğrencileri tutuklamakla tehdit ettiğini aktaran Hüseyin, "taş atıldığı" iddiasını yalanlayarak, "Bu, eğitim öğretimi aksatmak ve okulların kapatılmasını sağlamak için devamlı izlenen bir yol" diye konuştu.

Yahudi yerleşimciler Aksa'ya zorla girdi

Öte yandan Kudüs'te çok sayıda Yahudi yerleşimcinin de İsrail istihbaratı eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna zorla girdiği belirtildi.

Mescid-i Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, yerleşimcilerin Mescid'e girerek, El-Kıble Camisi ve diğer kutsal mekanları gezmesi gerginliğe neden oldu.

Aksa'nın avlusundaki ilim halkalarına katılan Filistinlilerin gruba tekbirlerle tepki gösterdiği ifade edildi.

Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.