NABLUS - Bir grup Yahudi yerleşimcinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamına" girmesi üzerine, durumu protesto eden Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler, İsrail askerlerinin korumasında otobüslerle Yusuf peygamberin makamı olarak kabul edilen türbeye getirildi.

Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcilerin Yusuf makamına girmesine tepki göstermesi üzerine, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı. İsrail askerlerinin Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı, Filistinli gençlerin de askerlere taşla karşılık verdiği müdahale sırasında çok sayıda Filistinlin gazdan etkilendiği kaydedildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan türbe, Yahudiler tarafından kutsal sayılarak ziyaret ediliyor. Ancak tarihçiler, söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişinin olduğunu belirterek, bu inancın doğru olamayacağını kaydediyor. Türbenin, Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslümana ait olduğu ifade ediliyor.