MADRİD - İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, İspanyol düşünce kuruluşunun Madrid'de düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, "Rakibinin kökünü kazımayı arzulayan bir hareketle diyalog kurmak imkansız. Gerek IŞİD gerekse El Kaide'ye karşı askeri zaferden başka çözüm bulunmuyor" dedi. 

Terörizmle mücadelenin Batı ile İslam ülkeleri arasında bir mücadeleye dönüştürülemeyeceğine dikkati çeken Margallo, "Eğer geçmişteki hataları tekrarlamak istemiyorsak bu mücadelenin baş aktörleri İslam ülkeleri olmalıdır. Diğer ülkelere ise onlara yardım etmek, finansman sağlamak, lojistik, silah ve diplomasi yardımı yapmak kalır. İslam ülkelerinin liderliğinde cihat yanlısı terörizme karşı yürütülecek askeri koalisyon operasyonunda İspanya, şimdi ve gelecekte de her zaman en önde yer alacaktır" ifadelerini kullandı.

İspanya Dışişleri Bakanı, cihat yanlısı terörizme karşı ideolojik tartışmalarda BM'deki Medeniyetler İttifakı ile Viyana'daki Dinler Arası ve Kültürler Arası Diyalog kurumlarının çalışmalarıyla Suudi Arabistan'ın İslam'ın vizyonuna ilişkin Mısır'daki girişimlerinin önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.