Irak'ın Diyala vilayetinde ordu birlikleri ile çatışmaya giren 15 IŞİD milisi öldürülürken, IŞİD Halep'in kuzeyindeki bazı köylerde halktan evlerini terk etmelerini istedi.

Diyala Polis Teşkilatı Komutanı General Cemil eş-Şemri AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusu ve polis teşkilatının yürüttüğü ortak operasyonlar sonucu 15 IŞİD milisinin öldürüldüğünü belirtti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak ordusu ve IŞİD arasında çıkan çatışmalarda bir asker hayatını kaybetti, çok sayıda polis ve asker yaralandı.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerini ele geçirdiği belirtilmişti.

IŞİD, Halep'in kuzeyindeki bazı köylerde halktan evlerini terk etmelerini istedi

Öte yandan, Suriye'de terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Halep'in kuzeyinde düzenleyeceği operasyonlar nedeniyle bazı köylerde halktan evlerini terk etmelerini istediği bildirildi.

Muhalif MASAR Press Ajansının haberine göre, IŞİD, Halep kentinin kuzeyinde gerçekleştireceği operasyonlar nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki, Ahtarin, Türkmen ve Dudyan köylerindeki halktan evlerini terk etmelerini istedi.

IŞİD'in kuzeyde muhaliflere yönelik düzenleyeceği operasyonlar nedeniyle söz konusu köylerde yaşayan halkın etkilenmemesi için saat 20.00'ye kadar süre tanıdığı aktarılan haberde, IŞİD'in Halep'te Nusra Cephesi'nin denetiminde olan 2 bölgenin kontrolünü sağladığı ifade edildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde yer alan Haseke kent merkezindeki askeri kışla yakınlarında "çok şiddetli" patlama yaşandığı belirtildi.

Patlamada ölen ve yaralananların olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmeyen açıklamada, bölgeden yoğun dumanların yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, orduya bağlı helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki Mesekin Hananu, Şeyh Nacar, Kadi Askeri ve Bureyc bölgelerine "varil bombasıyla" saldırdığı, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu vurgulandı.