HALEP 

Suriye Yerel Koordinasyonu (LCC) tarafından yapılan açıklamada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) milislerinin Halep'in Türkiye sınırında yer alan Azez ilçesinde IŞİD'i protesto eden göstericilere ateş açtığı ifade edildi. Saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin IŞİD'in karargah olarak kullandığı Azez Mahkemesinin çevresini kuşattığı aktarılan açıklamada, "ÖSO ile IŞİD birlikleri, Halep'in kuzeyindeki bir çok bölgede çatışıyor" denildi.

Açıklamada, IŞİD'e karşı kurulan muhalif  "Mücahitler Ordusu"nun, İdlib'in Selkin beldesinde çok sayıda kontrol noktası kurduğu vurgulandı.

Öte yandan yerel aktivistler, Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan belde ve ilçelerde IŞİD ile ÖSO birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını, çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti.

Cilvegözü'nde yoğunluk

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriye tarafında bulunan Babel-Hava Sınır Kapısı ve civar köylerin yakınında muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmaların yoğunlaşması üzerine Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışlar durduruldu.

Sınır kapısının geçici kapatılması nedeniyle Türkiye tarafında yaklaşık 1 kilometre tır kuyruğu oluştu.

Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırı

Esed rejimine bağlı birliklerin, Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine havan ve füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

AA muhabirinin, yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejime bağlı birlikler, muhaliflerin kontrolündeki Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine havan ve füzeyle saldırdı.

Çümeren, Kulcuk, Gebelli, Gebere ve Dervişen köylerinin hedef alındığı saldırıda yaralananlar olduğu, evlerin zarar gördüğü belirtildi.

Öte yandan, hafta içi aynı bölgeye yönelik saldırıda vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan ve Türkiye'ye getirilen Suriyeli bir kadının, tedavi gördüğü Antakya Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kadının cenazesinin Yayladağı sınırından Suriye'deki ailesine teslim edildiği bildirildi.