KİLİS - Suriyeliler, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubunun Halep'in Azez kasabasından çekilmesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönmeye başladı.

AA muhabirinin İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, IŞİD, kontrolünü elinde bulundurduğu Azez kasabası ve bağlı köylerden çekildi. IŞİD'in, kasabadan çekilmesi üzerine Kilis ve çevresinde yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri hızlanırken, sınır kapısında da yoğunluk yaşandı.

Suriyeli Necçar Abdulvahaf, gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD'in Azez ve civarından çekilmesiyle Suriyelilerin rahat bir nefes aldığını söyledi.

IŞİD'in bölgede halka korku saldığını ve zulüm ettiğini ifade eden Abdulvahaf, "IŞİD'in çekilmesinin ardından Azez ve çevre köylerde yaşayan halk sevinç gösterileri yaptı. Bölgede yaşayan halk, sınır kapısından pasaportlarıyla ülkelerine dönmeye başladı" dedi.

Bu arada IŞİD'in bölgeden çekilmesiyle sınır kapısı önünde oluşan yaklaşık 10 kilometrelik konvoydaki tırların kısa sürede geçişlerinin hızlanması bekleniyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, dün yaptığı açıklamada, IŞİD'in Halep Türkiye sınırındaki Azez ve Çobanbey kasabaları ile Miniğ askeri havaalanından çekilerek Rakka, Carablus ile Halep'in Bab bölgesine yöneldiğini belirtmişti.