STRASBOURG

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında, kendisine İslam'a hakaret eden kitap vermeye kalkan Hollandalı ırkçı milletvekili Barry Madlener'e, ''Onu karikatürü koyduğun yere koy'' dedi.
Madlener, geçen yıl Brüksel'de düzenlenen KPK toplantısında, Bahadır Baruter'e ait bir karikatürü vermek istediği Bağış'tan, ''Onu al, münasip bir yerine koy'' cevabını almıştı.
''Ölüm İşareti: İslam'ın Savaşı'' adlı, İslam'a hakaret içerikli kitabı vermeye çalışan Madlener'e tepki gösteren Bağış, ''Onu karikatürü koyduğun yere koy. Sizden hediye istemiyorum, kitap istemiyorum'' dedi.
Madlener'in sahipsiz kalan kitabını almak zorunda kalan KPK Eşbaşkanı Helene Flautre, ''Her toplantıda aynı zarafeti gösteriyorsunuz'' diye espri yaptı.

''Oğlum bak git''
Bağış, KPK oturumunda milletvekillerine cevap verirken de Madlener'e ''Oğlum bak git'' dedi.
Egemen Bağış, şunları kaydetti:
''Sayın Madlener her zaman olduğu gibi yine burada bir provokasyon çabasına girdiniz. Türkiye'de son zamanlarda çok sıkça kullanılan, artık dilimize pelesenk olmuş bir deyimle size cevap vereceğim. Vatandaşlarımız 'oğlum bak git' diyor..Aslında Norveçli katil Breivik'in yanına gitseniz size daha çok yakışır. İslam'la ilgili ettiğiniz laflara hiçbirimizin katılabilme ihtimali yoktur."