BAĞDAT - Irak ordusuna bağlı El-Enbar Operasyonlar Komutanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin, ülkenin batısındaki Enbar ilinde bulunan El-Kerme ilçesi yakınlarındaki bazı bölgelere düzenlediği operasyonda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne mensup 10 militanın öldürüldüğü, 15’inin ise yaralandığı belirtildi. Öldürülen ve yaralanan militanlar arasında Irak’ın dışında başka Arap uyruklu kişilerin de bulunduğu ifade edildi.

AA muhabirine konuşan Bağdat’ın kuzeyindeki Selahaddin iline bağlı Beyci İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Yarbay Salih Hassun, bir intihar eylemcisinin, Beyci ilçesinden Titkrit kentine gitmekte olan özel birliklere ait aracın geçişi sırasında patlayıcı dolu aracını infilak ettirmesi sonucu bir Teğmen ile 2 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, 5 güvenlik görevlisi ve 2 tutuklunun yaralandığını söyledi.

Öte yandan, polis yetkilisi Üsteğmen Ali Muhammed de, Bağdat’ın doğusundaki Es-Sadr mahallesinde bulunan pazarın girişine yerleştirilen el yapımı bombanın patlaması sonucunda 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını aktardı.

Başkent’in Şii çoğunluklu El-Hurriye mahallesinde patlayan bir başka bomba ise biri ağır olmak üzere toplam 4 sivilin yaralanmasına neden oldu.

Irak ordu birlikleri ile IŞİD arasında 21 Aralık'tan bu yana Enbar başta olmak üzere değişik kentlerde şiddet olayları devam ediyor.