KERKÜK

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.

Muhammed, Kerkük kentindeki iç göçmen ve sığınmacıların durumunu yakında takip etmek için İl Valisi Necmeddin Kerim ile bir araya geldi.

Taraflar arasındaki görüşmenin ardından, Muhammed ve Kerim ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin tekrar inşa edilmesi için ciddi çabaların seferber edildiğini belirten Muhammed, "İç göçmenlerin sağlıklı bir şekilde evlerine dönebilmeleri için bakanlar kuruluna yasa teklifinde bulunduk. Söz konusu bakanlar yasayı henüz onaylamadı ancak meclise gelmesi ve kanunlaşması halinde evlerine dönemeyen birçok vatandaşın sorunu çözülecektir" ifadelerini kullandı.

Irak'taki iç göçmeler için uluslararası yardım talebinde bulunulduğunu da hatırlatan Muhammed, "Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası için Almanya Irak'a 500 milyon avro borç verecek. Irak'ın hiçbir bölgesinde ayrım yapılmaksızın, bu para yeniden imar için kullanılacaktır" dedi.