LONDRA - Cameron, İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, Cezayir'de bir İngiliz vatandaşının öldüğü, birkaç İngiliz vatandaşının da alıkonulduğu doğalgaz tesislerine yapılan saldırıyla ilgili son durum konusunda bu sabah kabine toplantısı yaptığını kaydetti.

İngiltere Başbakanı teröristlerin önceki gün doğalgaz tesislerine giden iki otobüse saldırdığını hatırlatarak, bu saldırıda ölen kişilerden birinin İngiliz vatandaşı olduğunu söyledi.

Saldırının ardından tesiste rehin alınan kişilerin tam sayısının belirsiz olduğunu vurgulayan Cameron, ancak rehineler arasında İngiltere'nin de aralarında bulunduğu en az 7 ülke vatandaşının olduğunu belirtti.

Cezayirli mevkidaşıyla 4 kez telefonda görüştüğünü, ayrıca ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Japonya ve Norveç Başbakanlarıyla konuyla ilgili konuştuğunu kaydeden Cameron, şunları söyledi:

"Perşembe sabahıCezayir güçleri operasyon başlattılar. Bu operasyonla ilgili bize önceden haber verilmedi. Cezayir Başbakanı operasyon yapılırken bana haber verdi. Cezayir Başbakanı müdahaleye gerek duyduklarını, dün akşam ilk operasyonun tamamlandığını ancak büyük ve karmaşık bir tesis olmasından dolayı hala teröristlerin peşinde olduklarını söyledi. Cezayir Başbakanı bu sabah da bana, krizi çözmek için tüm olası yolları değerlendirdiklerini söyledi."
Cameron, dün akşam risk altındaki İngiliz vatandaşlarının sayısının 30'dan daha az olduğunu ve operasyon devam ettiği için daha fazla detay açıklayamayacağını ifade etti.