LONDRA

Londra'da Müslüman karşıtı nefret suçları bir yılda yüzde 70 arttı.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, başkent Londra'da Müslümanları hedef alan saldırıların sayısının bu yılın temmuz ayına kadar geçen bir yıllık sürede 816'ya çıkarak önceki döneme göre yüzde 70 arttığı kaydedildi.

Müslümanlardan özellikle kadınların hedef alındığı belirtilen açıklamada, saldırıların internet ortamında yapılan yazılı hakaretten, sokakta işlenen fiziksel ve sözlü nefret suçlarına kadar birçok farklı şekilde yapıldığı ifade edildi.

Verilere ilişkin Birleşik Krallık'ta Müslümanlara yönelik saldırıları izleyen hükümet destekli "Tell Mama" adlı kuruluştan yapılan açıklamada da saldırıların kurbanlarının yüzde 60'ının kadınlar olduğuna dikkat çekildi.

Tell Mama açıklamasında, sokakta yaşanan olaylarda başörtüsü veya peçe kullanan Müslüman kadınların, Müslüman erkeklere göre daha fazla dikkati çektiği için hedef alındığı vurgulandı, özellikle peçe kullanan kadınların daha saldırgan tavırlara maruz kaldığı belirtildi.

İngiltere ve Galler'de bir kişiyle fiziksel özrü, cinsiyeti, ırkı, dini, inancı veya cinsel tercihi nedeniyle dalga geçmek, o kişiyi aşağılamak ya da tacizde bulunmak nefret suçu kapsamına giriyor. Nefret suçu işleyenler hapis cezasına çarptırılabiliyor.