WASHINGTON

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen G-20 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası guvernörleri toplantısının ardından yayımladığı açıklamada, zirvede alınan kararlardan memnun olduğunu bildirdi.

G-20 ülkelerinin önümüzdeki 5 yılda GSYH'yi en az iki puan (2,25 trilyon dolar) artırma kararını memnuniyetle karşıladığına işaret eden Lagarde, söz konusu hedefin IMF analizleriyle uyumlu ile ulaşılabilir olduğunu kaydetti.

Yatırımların desteklenmesi, ticaretin artırılması ile rekabetin geliştirimesinin sürdürülebilir ve kuvvetli bir büyüme için gerekli olduğunun altını çizen Lagarde, böylelikle kalıcı istihdam alanlarının açılması ile risklerle başa cıkmanın mümkün olacağını vurguladı.

G20 ülkelerinin IMF'nin 2010 kota ve yönetim reformunda karşılaşılan gecikmeden dolayı yöneltikleri rahatsızlığı anladığına işaret eden Lagarde, nisan ayında toplanacak Uluslararası Para ve Finansal Komite (IMFC) toplantısında konuyu tekrar ele alacaklarını sözlerine ekledi.