ANKARA 

İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesinin ardından, saldırının mağdurlarına ödenecek tazminat konusunu ele almak üzere Türkiye'de görüşmeler yapacak İsrailli heyetin geliş tarihinin henüz kesinleşmediği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, hem Türk ve İsrail heyetlerinin yapısına ilişkin, hem de toplantı tarihiyle ilgili basında birçok haber çıkmasına rağmen toplantının zamanlaması ve heyetlerin yapısı henüz kesinleşmedi. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni arasında geçtiğimiz günlerde yapılan telefon görüşmesine atıf yapan diplomatik kaynaklar, tarafların önümüzdeki günlerde bir araya gelmek üzere mutabakata vardığını hatırlattı. 

Toplantının zamanı ve nerede yapılacağı konusunda Türk ve İsrail tarafları arasında temasların başladığını ve devam ettiğini kaydeden kaynaklar, ilk görüşmenin Ankara'da yapılması konusunda mutabakat bulunduğunu söyledi. Görüşmenin "yakında" yapılacağı ifade edildi.

İsrail'in özür dilemesinden önceki süreçte taraflar arasında oluşmuş bir zeminin varlığına işaret eden kaynaklar, Türk ve İsrailli heyetler arasında tazminat konusunda yapılacak görüşmelerin bu nedenle uzun sürmesinin beklenmediğini ancak "tek toplantıda" biteceğini söylemenin de doğru olmayacağını belirtti.