İSTANBUL

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, ''Komşuluk Hakkı İçin'' ve ''Sana İhtiyacım Var'' kampanyaları kapsamında farklı illerden hareket eden toplam 229 tırdan 80'i Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, 70'i de Kilis'e vardı. 

Reyhanlı'ya ulaşan 80 tırdan 25'i Suriye'nin iç bölgelerine hareket etti. Vakfın Kilis koordinasyon ofisine ulaşan 70 tırdan 20'si de yardıma muhtaç bölgelere ulaştırılmak üzere Suriye'ye doğru yola çıktı.

Bu arada, vakfın Bab'us Selam mülteci kampından sonra inşasına başladığı Bab'un Nur çadır kentine de yardımlar ulaştırıldı.

 Gönderilen yardımlar masum Suriye halkı için hayati önem taşıyor

Öte yandan rejim güçleri tarafından Halep'e atılan varil bombalarından kurtulmak için kaçan Suriyelilerin sayısının gün geçtikçe arttığı belirtildi.

 Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH'nın Kilis Ofisi sorumlusu Erhan Yemelek, "Gelecek on yıllarda insanlığın yüz karası olarak anılacak Suriye manzarasında insanlık onuru çirkin bir şekilde ayaklar altına alındı. Biz burada sadece masum Suriyelilerin hayatta kalması için çalışmıyoruz, ortak vicdana sahip olanlarla birlikte hareket ederek insanlığın ortak kusurunu örtmek için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsanın ve insanlığın onurunu korumak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Yemelek, şunları kaydetti:

"İçeride yetimlerimiz var, onlar için elimizden geldiğince titiz davranıyoruz. İnanıyoruz ki onlar kendi medeniyetlerini kendileri kuracak bir nesil olacaklar. İHH olarak buradaki çalışmalarımıza, Suriye'de sürmekte olan insani, vicdani ve ahlaki kriz son bulana kadar devam edeceğiz. Yola çıkan tırların içinde her türlü temel gıda malzemelerinin yanında giyim ve ilaç gibi hayati önem taşıyan malzemeler de yer alıyor. Gönderilen yardımlar masum Suriye halkı için hayati önem taşıyor."