İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH), Türk ve Pakistanlı yardım sevenleri Pakistanlı yetimlerle buluşturdu.
Her yıl geleneksel düzenlenen Yetim Buluşma Günleri kapsamında düzenlenen organizasyon, İHH'nın Haripur kentindeki Emir Sultan Yetimhanesi'nde gerçekleştirildi.
Program için Türkiye'den gelen 15 İHH gönüllüsü, İHH'nın Pakistan Temsilcisi Mehmet Kara'dan vakfın Pakistan'daki çalışmaları ve yetimhane hakkında bilgi aldı. Pakistanlı yardım severlerle Emir Sultan Yetimhanesi bünyesinde bulunan okul ve yurt binasını gezen heyet, buradaki yetimlerle bir araya geldi.
Yetimhanenin bahçesinde düzenlenen programda konuşan İHH Pakistan Temsilcisi Kara, kampüste kalan 480 yetimin büyük kısmının Pakistan'ın kuzeybatısındaki bölgelerde ABD saldırıları ve Taliban ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda baba ya da annelerini kaybetmiş çocuklardan oluştuğunu belirtti.
Amaçlarının daha çok Pakistanlı yetime ulaşmak olduğunu kaydeden Kara, ''Savaş ve çatışmalarda baba ya da annelerini kaybeden, sığınacakları hiçbir yeri olmayan çocuklara sahip çıkıyor, onların eğitimini ve barınmasını üstlenerek geleceğe hazırlıyoruz'' dedi.
Programa katılan diğer konuşmacılar da İHH'nın Pakistan'daki çalışmalarının önemine vurgu yaparak, Türk ve Pakistanlı yardım sevenleri vakfın çalışmalarına daha çok destek olmaya çağırdı.
Program, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türk Hava Yolları'nın katkılarıyla hazırlanan eğitim malzemelerinin yetim çocuklara dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Pakistan'da 2010'da meydana gele selden sonra ülkeye gelerek çalışmalara başlayan İHH, yerel Hubeyb Vakfı işbirliğiyle selzedeler için kalıcı konutlar, aş evleri, yetimhaneler ve su kuyuları yaptırdı.
Acil yardımlarda bulunan İHH, çadır, gıda ve sağlık hizmetleri de veriyor.