BEYRUT - Humus;tan kaçırılan yaralılar alternatif yollardan motosikletlerle taşınarak Lübnan;a getiriliyor. Yaralılar arasında kadın, çocuk ve yaşlılar da var.

Esad rejiminin şiddetin dozunu artırdığı Humus'ta yaralanan Suriyelilerden, durumu çok ağır olmayanlar zorlu bir yolculukla Lübnan'a kaçırılıyor. Bazı yaralılar, mayınlı araziden geçirilirken ölüyor.

Yolların çetin kış şartlarında zaman zaman kapandığı bölgede, dağlık araziden geçirilerek sınıra getirilen yaralılar, buradan gönüllü doktorların nezaretinde, Kızılay ve Kızılhaç'ın ambulansları ile sivil araçlar tarafından alınarak hastanelere taşınıyor.

Yaralıların Lübnan'a kaçırılması sırasında, geçtiğimiz aylarda Suriye tarafından sınıra döşenen mayınlar yüzünden hayatını kaybedenler var.

Yaralıların uzun yolculuk yüzünden bitkin düşmesi nedeni ile normal tedavilerine başlanmadan önce ön tedaviden geçirilip güç kazanmaları sağlanıyor.

Humus;tan getirilen yaralılar, Beşşar Esad;ı destekleyen Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı Lübnan;da güvenlik nedeniyle sınırdan daha içeriye, Trablus;a götürülüyor.