HONG KONG - Hong Kong'da göstericilerle polis arasında çatışmalar çıktığı bildirildi. Çatışmaların ardından polisin, sivil memurlar tarafından protestoculara yapıldığı iddia edilen saldırılarla ilgili bir soruşturma başlatacağı açıklandı.

Öte yandan, Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung, protestocu öğrencilerin temsilcileriyle gelecek hafta görüşmek istediğini söyledi.

CY Leung, hükümetle Hong Kong Öğrenci Federasyonu arasındaki görüşmeye bir üniversite rektörünün başkanlık etmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin, özel yönetici pozisyonu için adayların halk tarafından belirlenmesine izin veremeyeceğini tekrarlayan CY Leung, batılı ülkelerin birçoğunda böyle bir uygulamanın olmadığını ifade etti.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için üç haftadır gösteri düzenliyor.

Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı. 1842'den 1997 yılına kadar İngiliz sömürgesi altındaki Hong Kong, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri kabul ediliyor.